Ungdomsfiskerordningen i Norge stadig populær

Flere end 600 unge har tilmeldt sig ordningen i Norge, hvor de kan fiske hen over sommerferien, lære erhvervet at kende og tjene gode penge

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Indtil videre har 502 unge meldt sig til ungdomsfiskerordningen i Norge, hvor der fortsat er mulighed for at registrere sig som ungdomsfisker hen over sommerferien. Dertil skal lægges 158 unge, som har tilmeldt sig den nye ordning med fangst af kongekrabber, oplyser det norske Fiskeridepartementet i en pressemeddelelse.

Den populære ordning, som Danmarks Fiskeriforening også meget gerne ser udmøntet herhjemme, er for unge mellem 12 og 25. I den nye ordning med fangst af kongekrabber kan de unge tilmelde sig det år, de fylder 16 år.

– Det er flot at se, at så mange unge også i år ønsker at få indblik i fiskerierhvervet. Forhåbentlig giver det lyst til for flere af de unge at vælge fiskeriet som levevej. Samtidig er det et et rigtig godt sommerferiejob, hvor de kan tjene gode penge, siger Odd Emil Ingebrigtsen, norges fiskeriminister ifølge pressemeddelsen.

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...