Vækst i MSC-tun

Nye data viser, at fangst af certificeret tun nu overstiger 2 mio. tons
af Line Dalgaard Jensen
14 okt 2022

Nye data offentliggjort i dag af MSC viser fortsat vækst i tunfangst og tunprodukter certificeret til MSCs globale standarder for bæredygtigt fiskeri.

MSC-certificerede fiskerier står nu for fangsten af mere end 2 millioner tons tun om året, hvilket er næsten halvdelen (47%) af den globale vilde kommercielle tunhøst.

Som følge heraf overstiger antallet af brands, der sælger tun med MSC-mærket, nu 430, hvilket er en stigning fra 126 i 2015, efterhånden som virksomheder begynder at gøre alvor af løfter om kun at købe certificeret bæredygtig tun.

Dermed ikke sagt, at MSC er færdig med sit arbejde. Der er stadig udfordringer med hensyn til at sikre tunfiskeriets bæredygtighed på lang sigt.

En ny briefing, MSC Fisheries Standard version 3.0: Considerations for Tuna Fisheries, der også blev offentliggjort i dag, skitserer, hvordan forbedringer af kravene til MSC-certificering vil påvirke tunfiskeriet fremover.

Bl.a. vil der komme krav om fisketiltrækningsanordninger (FAD'er), fiskeri af hajfinner, truede og beskyttede arter (ETP) samt effektiv overvågning, kontrol og overvågning.  

Flere Nyheder