Vi skal udvikle, ikke afvikle dansk fiskeri

Fødevareministerens vision er at sikre, at både havmiljø og fiskerierhverv trives

Fødevareminister Jacob Jensen. Foto: Edmund Jacobsen

Fødevareminister Jacob Jensen (V) understreger i et debatindlæg i Berlingske den 5. oktober vigtigheden af at udvikle dansk fiskeri bæredygtigt. Han reagerer på kritik, der især retter sig mod brugen af bundtrawl, som hævdes at skade havmiljøet.

Ministerens vision er at sikre, at både havmiljø og fiskerierhverv trives. Han fremhæver, at dansk fiskeri allerede er strengt reguleret, og at beslutninger om kvoter baseres på videnskabelig rådgivning. Der er allerede sat begrænsninger på bomtrawl, og Danmark arbejder på fælles europæiske løsninger for yderligere bæredygtighed.

Teknologi med omtanke

Jacob Jensen ønsker en balanceret tilgang, hvor ny teknologi kan spille en rolle i omstillingen, men opfordrer til omtanke, når det gælder eksempelvis kameraovervågning på fiskefartøjer.

Han understreger, at fiskeriet er en hjørnesten i dansk kultur og opfordrer til samarbejde for at finde løsninger, der både beskytter havet og sikrer fiskeriets fremtid.

Debatindlæg i fuld længde kan læses på Berlingske.dk (kræver abonnement)

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden...