FN 422 Lina T: Det har været en virkelig en god sommer

Det forgangne år har været ret uheldigt for Rune Thomsen, der ejer FN 422 Lina T. Men nu ser det ud til at blive bedre

FN 422 Lina T. Foto: G. Vejen

Efter en længere periode, hvor FN 422 Lina T har ligget stille, så kunne Rune Thomsen heldigvis nå at komme på havet og deltage i sommerens jomfruhummerfiskeri.

– Midt i juli, august og september kom der rigtig mange hummere ind. Det var i store mængder, som pressede markedet lidt, hvilket også afspejler sig i priserne. Jeg synes, at priserne kunne være lidt bedre nu, men markedet er stadig påvirket af sommerens virkelig gode fangster.

– Og det var virkelig en god sommer. Der var en måned, hvor jeg fik fanget 9 tons jomfruhummer i alt, fortæller fiskeren, der har base i Frederikshavn, men som fisker fra Læsø.

Sommerens gode fiskeri er desværre overstået, og nu står den efterår, blæst og koldt vejr.

– Nu er vi kommet ind i de koldere måneder, men jeg har kunnet finde noget fornuftigt fiskeri. Det er ikke på sommerens niveau, men det går. Det vigtigste er, at vi fanger noget. Det andet vil være for dyrt på mange måder.

– Lige nu holder jeg dog efterårsferie med mine kone og vores børn. Imens jeg er på land, er min trawler det også, da den skal have undersøgt bunden. Det er et af vilkårene, når man har en gammel trækutter. Der er noget træværk, som skal holdes ved lige, lyder det fra Rune Thomsen.

Ombord på FN 422 Lina T er de for tiden to mand, Rune Thomsen og en lærling.

Biolog: Ålegræs alene kan ikke redde havet

Har man oversolgt idéen om ålegræs som redningsplanke? Ja, lyder svaret fra en biolog, der opfordrer til at få styr på udledningen af næringsstoffer

Biolog: Ålegræs alene kan ikke redde havet

Har man oversolgt idéen om ålegræs som redningsplanke? Ja, lyder svaret fra en biolog, der...