Fisker overlevede ikke tragisk ulykke

En 50-årig fisker fra Gilleleje er desværre afgået ved døden efter tragisk kæntringsulykke

Den 50-årige fisker, Jan Bylov Sørensen fra Gilleleje afgik mandag aften ved døden på Rigshospitalet, som følge af en tragisk kæntringsulykke søndag eftermiddag ved Udsholt, syd for Gilleleje. Det skriver netmediet netavisengribskov.dk.

Ulykken som endte med at koste den 50-årige mand livet skete søndag kl. 15.30, hvor vidner så hans kutter, H 46 Olivia, pludselig kæntre og hurtigt synke på ca. otte meter vand. Vidnerne slog omgående alarm, og en stor redningsstyrke satte straks kursen mod ulykkesstedet.

Det lykkedes på blot 21 minutter at få reddet Jan Bylov Sørensen op af vandet. Han havde ifølge de foreløbige oplysninger ikke nået at få redningsvest på og blev fundet flydende i vandet med hovedet nedad af redningsmandskabet

Han blev med det samme fløjet direkte til behandling på Rigshospitalet af Forsvarets SAR-helikopter som hejste ham op af vandet og iværksatte behandling af den stærkt nedkølede mand – men trods indsatsen fra redningsmandskabet og lægerne på Rigshospitalet stod den 50-årige mands liv ikke til at redde.

Undersøgelserne efter forliset fastslog, at Jan Bylov Sørensen havde været alene ombord på kutteren.

Sagen er overgået til Den Maritime Havarikommission, som igangsætter en tilbundsgående undersøgelse af den tragiske ulykke, som også indebærer hævning af den forliste kutter. 

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...