Politisk opbakning til Gilleleje-fiskerne

Borgmesteren i Gribskov Kommune forstår godt fiskernes frustration over kameraovervågning

Gribskovs borgmester, Bent Hansen (V), støtter fiskerne, som er stærkt utilfredse med, at de nu skal overvåges med videokameraer.

– Jeg har fuld forståelse for, at fiskerne føler sig overvåget og umyndiggjort. Det er jo en overvågning uden lige. Vi siger jo ellers, at man skal stole på hinanden, så den her overvågning er ikke i orden. Det gør man jo heller ikke i andre erhverv, hvor der kunne være nogle problematiske forhold, siger borgmester Bent Hansen ifølge Frederiksborg Amts Avis

Han vil nu forsøge at tage kontakt til politikere på Christiansborg:

– Jeg kan nok desværre ikke gøre noget ved det, så jeg har ikke den store optimisme. Men jeg vil gerne kontakte landspolitikerne, siger Bent Hansen.

I Gilleleje er der stor modstand mod ministerens beslutning:

– Det kan ikke være rigtigt, at vi skal have et kamera i nakken. Vi har været modstandere af det hele tiden. Det har en voldsom fysisk og psykisk indvirkning, når fiskerne bliver overvåget på den måde. Det kan ikke være rigtigt, at et helt erhverv skal køres ned af den grund. Hvor mange ville bryde sig om at blive fulgt hele tiden i det daglige arbejde, siger Jan Nordahl Petersen, formand for Gilleleje Fiskeriforening.

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke kun var formanden, som endte med at forlade foreningen...

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke...