Regler for fiskeri med to fangstposer

Fiskeri med to fangstposer på et trawl er nu blevet tilladt i Skagerrak og Kattegat

Fiskeri med to fangstposer på et trawl er tilladt i dansk farvand. Et trawl påmonteret to fangstposer kan lovligt anvendes i den danske del af Skagerrak og Kattegat. Ligeledes er det tilladt at montere en excluder i trawlet, der alene fordeler fangsten til de to fangstposer.

Hvorfor ønskes redskabet indført?

Der er gennemført et forsøgsfiskeri med et lignende redskab, som viste gode selekteringsresultater, og erhvervet har derfor haft et ønske om at få indført forsøgsredskabet i fiskeriet. Da indførelse af et forsøgsredskab er en længere proces, har erhvervet ønsket en afklaring af, om et lignende redskab kan indføres.

Redskabet

Redskabet er et trawl påmonteret to fangstposer, der efter reglerne i reguleringsbekendtgørelsen kan  anvendes i Skagerrak og Kattegat.

Excluderen, som kan monteres i trawlet, må ikke mindske maskerne noget sted i redskabet, og  må alene være monteret til at opdele fangsten til de to fangstposer.

Trawlet med to fangstposer kan indføres i fiskeriet og benyttes straks.

Det skal dog bemærkes, at det indtil videre kun er tilladt i den danske del af Skagerrak og Kattegat.

Fiskeristyrelsen arbejder på en afklaring med Sverige og Norge om anvendelsen af redskabet, i deres farvande.

Debatindlæg: Et trawlforbud giver ikke flere fisk i havet

I et debatindlæg i Altinget har biolog og teamleder i Danmarks Fiskeriforening Henrik Lund i en kommentar til Alexander Holm, kendt fra Den Dyriske...

Debatindlæg: Et trawlforbud giver ikke flere fisk i havet

I et debatindlæg i Altinget har biolog og teamleder i Danmarks Fiskeriforening Henrik Lund i...