Fiskeauktion anmeldt til politiet

Thyborøn Fiskeauktion er blevet politianmeldt for at stille fiskekasser på gulvet
af Louise Svane Pedersen
08 aug 2022

Man må ikke lade fiskekasser stå direkte på auktionsgulvet. Der skal være en palle mellem gulv og kasse. Sådan lyder det fra Fødevarestyrelsen, der nu vil gøre op med tidligere praksis, hvor kasserne stod direkte på gulvet efter auktionen og indtil køber hentede sine friske fisk.

Opdager Fødevarestyrelsen, at der mangler en palle mellem gulv og kasse, så kan det resultere i påbud, bøder og i sidste ende en politianmeldelse. Årsagen til at det ikke er tilladt at have kasserne på gulvet er, at styrelsen vurderer at der kan ske en kontaminering af fisken fra det beskidte gulv. Det skriver dr.dk

Det glade vanvid

Og netop en politianmeldelse, det er hvad Thyborøn Fiskeauktion har modtaget for at have de grønne fiskekasser stående direkte på betongulvet.

Michael Lodahl er direktør for Danske Fiskeauktioner, som har ansvaret for Thyborøn Fiskeauktion, så er det urealistisk med kravet om en palle under samtlige fiskekasser, der står til afhentning.

- Hvis vi har 1500 kasser, der skal sorteres og stilles til afhentning, skal vi jo bruge 1500 paller. Det er det glade vanvid, siger han til dr.dk

Frygter kontaminering

Fødevarestyrelsen forklarer kravet om palle mellem gulv og kasse med, at der er risiko for at kasserne bliver beskidte af at stå på gulvet, hvilket kan kontaminere fisken, hvis kasserne efterfølgende bliver stablet.

Denne forklaring giver Michael Lohdal ikke meget for, da fiskene stadig har skind på og ikke er åbnet op ind til kødet. Samtidig fortæller han, at man har gjort sådan i omkring 50 år, og at der er aldrig er leveret fisk tilbage med forklaring om, at råvaren er forurenet.

Læs mere om:

Flere Nyheder