Høj præcision og optimal sikkerhed i mere end 30 år

Siden 1992 har West-Marine A/S været forhandler linekastere fra norske Restech, der kendes verden over for nøjagtighed og effektivitet

I 1989 blev firmaet Restech etableret, og de havde en mission om at lave en grønnere og billigere løsning til de eksisterende linekastere.

De opfandt PLT linekasteren, der er et registreret varemærke. Ved den type linekaster bliver linen fyret af ved hjælp af trykluft, hvilket minimerer risikoen for personskader.

Projektilerne er genanvendelige, og de fleste skibe har en kompressor ombord, der gør luftpatronerne lettere og hurtigere at fylde op.

Tilbage i tiden var de almindelige linekastere på markedet krudtbaserede, hvilket udgjorde en potentiel stor sikkerhedsrisiko. Problemet med de krudtbaserede linekastere er, at de kun var anvendelige en enkelt gang og derved bliver langt dyrere over tid.

Esbjerg-virksomheden West-Marine fik i 1992 øjnene op for det revolutionerende Restech produkt og blev derefter dansk forhandler af de pneumatiske linekastere (PLT).

– Det var ikke en svær beslutning at sige ja til Restech. De laver højkvalitetsprodukter, og deres linekastere bliver solgt i særdeles stort antal over hele verden. Præcisionen og sikkerheden ved deres linekastere er også helt forbløffende, fortæller CCO, Evan G. Nielsen, hos West-Marine og fortsætter.

– Vi har mange kunder, der er enormt glade for linekasterne og de fremhæver især den høje præcision og lange levetid. Andre linekastere kan have mindre præcision og begrænset levetid, hvor Restech linekasteren med autoriseret service kan leve lige så længe som skibet, siger Evan G. Nielsen.

West-Marine kan nu fejre 30-års jubilæum som forhandler samt certificeret og autoriseret serviceværksted af Restech linekastere.

Flere større færger, havne og SOV’ere rundt om i landet har allerede anskaffet sig en linekaster fra Restech.

– Der kommer flere henvendelser fra onshore virksomheder, som ligeledes kan se muligheder i linekasteren, og det er vi naturligvis rigtig glade for. Vi står med det bedste produkt på markedet, når vi måler på kvalitet, præcision og holdbarhed, så det giver god mening, at flere kigger den vej, uddyber Evan G. Nielsen.

En Restech linekaster fås i tre størrelser, hvor den største multi-funktionelle model kan skyde en line 230 meter ud, hvor de andre modeleler kan skyde henholdsvis 150 og 75 meter.

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...