Laksebestand er presset: Task Force arbejder på løsninger

På baggrund af disse bekymrende rapporter har Danmarks Sportsfiskerforbund etableret en såkaldt task force for at overvåge laksens situation

laks

Arkivfoto

Årets laksekvoter i flere danske åer er lukket, selvom de ikke er opbrugt. I Norge er 33 lakseelve lukket, og i Sverige meldes om svag opgang i mange vandløb.

Disse meldinger peger på en alarmerende situation for atlanterhavslaksen, skriver Dansk Sportsfiskerforbund på deres hjemmeside.

På baggrund af disse bekymrende rapporter har Danmarks Sportsfiskerforbund etableret en såkaldt task force for at overvåge laksens situation. Formålet er at udveksle viden og undersøge årsager til tilbagegangen, lyder det fra biolog Kaare Manniche Ebert.

Task forcen har drøftet omfanget af bifangst af postsmolt i det nordatlantiske fiskeri. Et ændret industrifiskeri mellem Norge og Island kan muligvis påvirke laksens bestand. Dette skal undersøges nærmere, mener Kaare Manniche Ebert.

DTU Aqua undersøger bifangst af konsumfisk og er interesseret i at samarbejde om undersøgelser af bifangst af laks. Task forcen mødes igen i august for at diskutere dette samarbejde, som har støtte fra flere europæiske lande.

Kaare Manniche Ebert understreger vigtigheden af at fortsætte arbejdet med lokale presfaktorer som skarver i Danmark og lakselus i Norge, som negativt påvirker laksebestandene.

 

 

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet