Asger Christensen tager fem år mere

Asger Christensen er medlem af Venstre, og han har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2019. Med søndagens valgresultat står det klart, at landmanden med fiskeriinteresser tager en tur mere i Bruxelles

- Fem år mere, kan Asger Christensen synge efter søndagens valg. Foto: Arkiv.

Med 47.088 er der ingen tvivl – Asger Christensen tager fem år mere i Bruxelles, hvor han vil fortsætte sit arbejde med at kæmpe for fiskeriet.

Asger Christensen har siden 2022 været næstformand for Europa-Parlamentets fiskeriudvalg, en post han overtog efter partifællen Søren Gade blev stemt ind i Folketinget.

Asger Christensen har aldrig lagt skjul på, at han har en meget stor forkærlighed for fiskeriet. Han går derfor også målrettet efter at fortsætte i fiskeriudvalget.

– De udvalg, jeg går målrettet efter, er miljøudvalget, landbrugsudvalget og fiskeriudvalget, siger han.

Asger Christensen fortæller, at han forventer, at dyrevelfærd i fiskeriet bliver et stort emne i de kommende år.

– Det er noget af det næste, der skal diskuteres, og her er det helt afgørende, at tingene bliver baseret på fakta og ikke på følelser, siger han.

Udover at være medlem af Europa-Parlamentet er Asger Christensen gårdejer med 400 hektar land og 650 malkekøer.

– Helt overordnet er der tre områder, der er vigtige for mig i EU-politikken. Det ene er, at vi har et stabilt EU, der er med til at sikre fred og frihed i Europa. Det andet er, at vi skal være selvforsynende med energi. Og det tredje er, at de opgaver, vi har med klima og biodiversitet, skal løses på en måde, så der stadig er plads til både landbrug og fiskeri, siger han.

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet