Erhvervsprofilen Michael Lundgaard Thomsen er ny formand for Hirtshals Havn

Michael Lundgaard Thomsen afløser Anker Laden-Andersen, som i foråret meddelte, at han ønskede at træde tilbage som formand efter 14 år

Aalborg Portland-direktør Michael Lundgaard Thomsen er ny bestyrelsesformand for Hirtshals Havn. Foto: Hirtshals Havn

Hirtshals Havn har fået ny formand, idet den nordjyske erhvervsprofil Michael Lundgaard Thomsen torsdag blev enstemmigt valgt til posten af havnens bestyrelse. Det oplyser Hirtshals Havn i en pressemeddelelse.

Michael Lundgaard Thomsen, der har en baggrund som direktør i Aalborg Portland samt ledelsesposter hos flere andre virksomheder, bringer betydelig erfaring inden for strategisk ledelse med sig.

Positiv udvikling

I samarbejde med direktionen og resten af bestyrelsen vil Michael Lundgaard Thomsen fokusere på at videreføre Hirtshals Havns positive udvikling. Hirtshals Havn har i de senere år udvidet sit fokus fra traditionel havnedrift til at blive en industriel platform, der arbejder med store projekter som havneudvidelse, produktion af vedvarende energi samt fangst, lagring og udskibning af CO2.

– Hirtshals Havn gør det allerede rigtig godt og har en sund økonomi. Jeg er overbevist om, at havnen fortsat kommer til at spille en stor rolle inden for havnens eksisterende kerneområder, men også inden for produktion, lagring og udskibning af CO2, hvor jeg ser Hirtshals Havn som et helt centralt udskibningssted. Min vigtigste opgave er at sørge for, at vi har en strategi, der er robust – både økonomisk og i forhold til den grønne omstilling, siger Michael Lundgaard Thomsen.

Masser af erfaring

Michael Lundgaard Thomsen har omfattende erfaring med havnedrift, blandt andet gennem Aalborg Portland, der driver en havn i Aalborg og har terminaler i København, Aarhus og Kolding. Desuden blev han i 2019 udnævnt til formand for klimapartnerskabet for energi-intensiv industri af regeringen og har ledet det regionale vækstteam for Nordjylland.

– På baggrund af den erfaring jeg har, er det et spændende skridt for mig at være formand for Hirtshals Havn, som skal være et vigtigt knudepunkt for lagring og udskibning af CO2. Jeg mener, at Hirtshals Havn står i en gunstig position, og en af de vigtigste opgaver bliver at få etableret infrastruktur til transport og lagring af CO2, brint og gas, siger Michael Lundgaard Thomsen.

Næstformand i havnens bestyrelse, borgmester Søren Smalbro fra Hjørring Kommune, udtrykker stor tilfredshed med valget af Michael Lundgaard Thomsen.

– Michael Lundgaard Thomsen har i mange år været en markant profil i erhvervslivet, og vi er sikre på, at han i kraft af sine erfaringer med strategier og ledelse samt indsigt i CCUS er den helt rigtige formand for Hirtshals Havn. Der er ingen tvivl om, at han på grund af sin omfattende erfaring og viden er en stor kapacitet, som kan bidrage meget positivt til den udvikling, vi allerede har sat i gang. Ikke mindst når det gælder vores samarbejde i regi af Greenport Scandinavia, hvor vi sammen med vores partnere har store ambitioner, når det gælder fangst, lagring og udskibning af CO2, siger Søren Smalbro.

CEO Per Holm Nørgaard fra Hirtshals Havn ser også frem til samarbejdet med Michael Lundgaard Thomsen.

– Hirtshals Havn er i rivende udvikling. Udover CCUS-projektet er vi blandt andet i dialog med virksomheder og konsortier om opstilling af nye vindmøller på havnen, og vi arbejder med planlægning af den kommende havneudvidelse, så vi har taget hul på mange nye initiativer, hvor vi helt sikkert får stor glæde af den ekspertise, som Michael Lundgaard Thomsen er i besiddelse af, siger Per Holm Nørgaard.

Michael Lundgaard Thomsen afløser Anker Laden-Andersen, som i foråret meddelte, at han ønskede at træde tilbage som formand efter 14 år.

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet