Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Foto: Fiskeri Tidende

Event-året starter på torsdag, når der er Naturmødet 2024 i Hirtshals indtil lørdag. Her skal der selvfølgelig slås et slag for dansk fiskeri, så Danmarks Fiskeriforening er på pletten med et telt på havnen, hvor der vil være debatter, rørefisk, fredagsbar, smagsprøver og som noget nyt en madskole for skoleklasser.

Til Naturmødet vil Danmarks Fiskeriforening også holde ”fredagsbar” både torsdag og fredag eftermiddag, hvor foreningen inviterer på en lille øl og serverer søkogte rejer og jomfruhummere, mens der vil være lystige diskussioner og samtaler om fisk, fiskeri og livet på havet.

I år holder Danmarks Fiskeriforening generalforsamling om fredagen, og for at teltet ikke skal stå tomt i disse timer, har foreningen og Arla Fonden indgået et samarbejde. Fondens MADguider laver madskole for to skoleklasser denne dag, hvor de skal filetere fisk, stege dem og lave deres egen remoulade.

Hver dag vil Rikke Stjerne fremtrylle lækre smagsprøver på dansk fisk og skaldyr.

På de store scener vil Danmarks Fiskeriforening også deltage i følgende debatter:

Torsdag d. 23. maj:

  • Kl. 15.00 til 15.45 på Lifescenen vil biolog Henrik Lund fra Danmarks Fiskeriforening sammen med professor Kim Aarestrup fra DTU Aqua og biolog ved Øresundsakvariet Jens Peder Jeppesen diskutere tun under overskriften: ”Tunen er tilbage – hvad nu?”
  • Kl. 16.00 til 16.45 vil næstformand i Danmarks Fiskeriforening Allan Buch deltage i en paneldebatten “Et hav i krise – hvordan får vi en rig biodiversitet og kystfiskene tilbage?” på Thunderdome. I panelet vil Esben Sverdrup-Jensen (DPPO), Liselotte Hohwy Stokholm (Tænketanken Hav), Alexander Holm (Den Dyriske Time), Magnus Heunicke (Miljøminister), Karen Timmermann (DTU Aqua) og Harald Krabbe også deltage.
  • Direktør i Danmarks Fiskeriforening, Kenn Skau Fischer, deltager i paneldebatten ”Fremtidens Fødevarer” og i ”Fiskens hule – Fiskedysten” kl. 16.00 og kl. 17.00 i Fiskeristyrelsens telt, der ligger lige ved siden af Danmarks Fiskeriforenings telt.

Fredag d. 24. maj.

  • Danmarks Fiskeriforening holder generalforsamling på Skaga Montra fra kl. 9.00 til kl. 13.00 for de, der har tilmeldt sig eller er inviterede.
  • Fredag 24. maj deltager Henrik Lund i ”Debat: Iltsvind og spildevand – hvad er fup og fakta?” kl. 16.00-17.00 i The Village.

Lørdag d. 25. maj.

  • Lørdag 25. maj deltager formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, i ”Fiskeriet i den varme stol” på Thunderdome fra kl. 12.00 til 12.45.

Det er gratis at deltage i Naturmødet, og vi håber at se mange af jer i løbet af de tre dage.

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet