Havvindmøller truer fiskepladser: UK-fiskere kræver retfærdig behandling

Risikoen for fødevareforsyningen stadig er til stede, hvis udbygningen af offshore vindenergi fortsætter uden en langsigtet strategi, mener britiske fiskere

havvindmølle

Arkivfoto

Det er ikke kun danske fiskere, der med bekymring ser på det stigende antal havvindmøller tæt på vigtige fiskepladser. Det samme gør sig gældende i Storbritannien, rapporterer The Fishing Daily.

I 2023 indgik The Crown Estate aftaler om at opføre seks havvindprojekter med en samlet kapacitet på 8GW.

National Federation of Fishermen’s Organisations (NFFO) i Storbritannien har, ifølge The Fishing Daily, trods alt bemærket positive tendenser i kommunikationen med Crown Estate i forbindelse med planlægningen af nye offshore havvindmølleparker i Det Keltiske Hav.

Fiskere har fået mere indflydelse

NFFO peger på, at fiskerne generelt har fået større indflydelse på placeringen af turbinerne, hvilket har resulteret i, at de mest kritiske fiskeområder ikke bliver påvirket.

Selvom disse fremskridt er positive, så advarer NFFO om, at risikoen for fødevareforsyningen stadig er til stede, hvis udbygningen af offshore vindenergi fortsætter uden en langsigtet strategi, der tager hensyn til både energiproduktion og fiskeri.

NFFO efterlyser derfor en mere struktureret tilgang og en retfærdig omstilling for fiskerne, især i lyset af de store overskud, der genereres gennem leasing af havområderne.

DTU: Muslingefiskerne har ingen incitamenter til at fiske med større motorkraft end det tilladte

Muslingefiskerne i Limfjorden blev beskyldt for at snyde med deres motorkraft, men de har ingen incitamenter til at gøre det, fastslår DTU Aqua

DTU: Muslingefiskerne har ingen incitamenter til at fiske med større motorkraft end det tilladte

Muslingefiskerne i Limfjorden blev beskyldt for at snyde med deres motorkraft, men de har ingen...