MSC advarer: Over en tredjedel af verdens fiskebestande overfisket

En ny FN-rapport fra Fødevare- og Landbrugsorganisationen (FAO) viser en bekymrende stigning i overfiskeri

udgør en alvorlig trussel mod havets biodiversitet og global fødevaresikkerhed, vurderer MSC. Foto: MSC

Marine Stewardship Council (MSC) advarer om, at over en tredjedel af verdens fiskebestande nu er overfisket, med en stigning fra 35,4 procent til 37,7 procent på to år. Dette udgør en alvorlig trussel mod havets biodiversitet og global fødevaresikkerhed, skriver MSC i en pressemeddelelse.

Morten Fristrup, landechef for MSC i Danmark, understreger behovet for hurtig handling.

– Vi har brug for hurtig handling for at vende udviklingen. Overfiskeri udgør en stor trussel mod mennesker og planeten og bringer havets biodiversitet samt fødevaresikkerheden i fare, siger Morten Fristrup.

Han forklarer videre, at man er fuldt vidende om, hvordan man får et mere bæredygtigt fiskeri: videnskabeligt baserede forvaltningsordninger, regler, der begrænser, hvor meget der kan fanges af en bestemt bestand, og stop for ulovligt, ureguleret og udokumenteret fiskeri. Det er dokumenteret af forskning og konkret viden.

– For eksempel stod det rigtig skidt til for tunbestandene i Stillehavet for et årti siden, men med en dedikeret indsat på de tre områder, er det lykkedes, at 99procent af verdens tunfangst i dag kommer fra sunde bestand, tilføjer Morten Fristrup.

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden...