13 omkom ved forlis af fiskefartøj: Undersøgelse afslører fejl

Foto: Royal Air Force

En alvorlig sikkerhedsadvarsel er blevet udsendt efter forliset af fiskefartøjet Argos Georgia, hvor 13 besætningsmedlemmer mistede livet. Ulykken skete i juli i år.

Det skriver Marine Accident Investigation Branch, som har undersøgt forliset.

Argos Georgia var et langlinefiskefartøj registreret i St. Helena. Det forliste, mens det var på vej fra Port Stanley på Falklandsøerne til fiskepladser nær South Georgia.

Ud af de 27 personer om bord overlevede kun 14, mens 13 desværre omkom.

Dør kunne ikke lukkes

En undersøgelse har afsløret, at en sidedør i styrbord side på Argos Georgia langsomt gled ned i fuldt åben position under sejlads. Dette medførte, at store mængder vand trængte ind i fartøjet, hvilket bidrog til fartøjets forlis.

Undersøgelsen har fremhævet flere sikkerhedsproblemer, der bidrog til katastrofen. Fartøjets mekanisme til at holde sidedøren lukket viste sig ikke at være tilstrækkelig, hvilket tillod døren at åbne sig under rejsen.

Besætningen kunne efterfølgende ikke lukke døren, og vandet spredte sig hurtigt til flere rum, da interne døre også stod åbne.

Dette gjorde det umuligt for besætningen at kontrollere oversvømmelsen.

Som følge af ulykken anbefaler de britiske myndigheder, at ejere og operatører af fiskefartøjer med sidedøre straks gennemfører en vurdering af risikoen for vandindtrængning gennem disse døre.

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden...