Nye visioner for Grønlands fiskeri blev luftet på årets PolarExpo

Foto: Polar Expo

PolarExpo – Fishing & Hunting i Ilulissat, Grønland, er netop afsluttet. Med 1911 deltagere og fokus på bæredygtigt fiskeri har messen været et samlingspunkt for fiskere, forskere og politikere, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

Årets messe bød på diskussioner om fremtidens fiskeri i Grønland, blandt andet med indlæg fra Sascha Schiøtt fra Naturinstituttet og Jenseraq Poulsen fra Oceans North Kalaallit Nunaat.

Begge talte om balancen mellem bæredygtighed og udnyttelsen af havets ressourcer.

Tilfredse arrangører

Else Herfort, projektkoordinator for PolarExpo, udtrykte glæde over både udstillernes og deltagernes store engagement. Messen, som også omfattede et populært informationsmøde om den nye, grønlandske fiskerilov ledet af Naalakkersuisoq Kim Kielsen, blev ifølge arrangørerne en platform for videndeling og netværksskabelse.

PolarExpo Fishing & hunting planlægges og gennemføres af Aalborg Kongres & Kultur Center. PolarExpo planlægges i tæt samarbejde med Avannaata Kommunia og fisker- og fangerorganisationen KNAPK.

Arrangørerne oplyser, at med planer om en ny multihal og en kommende lufthavn i Ilulissat er der stort potentiale for, at PolarExpo kan vokse sig endnu større.

Næste messe afholdes i oktober 2026.

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden...