L120 Linette: Det er dejligt at være fisker

Vi har fanget godt med jomfruhummere, og det er også blevet til noget blandet fisk, fortæller Alfred Fisker Hansen

Fiskeri på Nordsøen. Foto: Fiskeri Tidende

Kursen er sat mod Thyborøn, da Fiskeri Tidende får fat i L 120 Linette, der har brugt den sidste uges tid på at fiske sydvest for den norske kyst.

– Det er gået ganske fint med at fiske. Vi har fanget godt med jomfruhummere, og det er også blevet til noget blandet fisk, fortæller skipper og fartøjsejer Alfred Fisker Hansen.

Alfred Fisker Hansen fortæller, at der er fremgang i fangsten af jomfruhummere derude, hvilket glæder ham.

– Der har været et godt, langt stykke tid nu, hvor vi har fanget godt med jomfruhummere. Men der har også været en periode, hvor det var lidt trægt, så det her har vi ventet længe på – det er et godt tegn på fremgang, fortæller han og fortsætter:

– Der er også fint med fisk derude, men vi har primært gået efter jomfruhummere. Hvis man gerne vil fange fisk, så er de heller ikke umulige at fange.

Ude fra Nordsøen kommer der absolut ikke klager over fiskeriet, og vejret får heller ikke klager med på vejen.

– Det er dejligt at være fisker! Vejret er helt perfekt til at være på havet i. Der er ikke en vind eller en bølge. Det er heldigt, at det ikke er en sidetrawler, for der er intet til at holde trawlet fra skruen, griner skipper fra styrehuset.

L 120 Linette og den fire mand store besætning er nu på vej hjem mod Thyborøn, hvor fangsten bliver afsat til auktionen i Thyborøn. Men besøget på auktionen er ikke det eneste, der skal ske, når trawleren finder kajen.

– Nu har jeg været ude i en uge, så jeg afmønstrer, når vi kommer i land, afslører Alfred Fisker Hansen, der normalt holder sig på land, hvor han har travlt med bestyrelsesarbejde både som formand i Thyborøn Havns Fiskeriforening og som næstformand i Danmarks Fiskeriforening.

DTU: Muslingefiskerne har ingen incitamenter til at fiske med større motorkraft end det tilladte

Muslingefiskerne i Limfjorden blev beskyldt for at snyde med deres motorkraft, men de har ingen incitamenter til at gøre det, fastslår DTU Aqua

DTU: Muslingefiskerne har ingen incitamenter til at fiske med større motorkraft end det tilladte

Muslingefiskerne i Limfjorden blev beskyldt for at snyde med deres motorkraft, men de har ingen...