Stabilt år for Læsø-fiskerne

Medlemmerne af Læsø Fiskeriforening har oplevet en fremgang på næsten 2 mio kr.

Læsø Fiskeriforening afholdt lørdag den 6. april deres generalforsamling. Her kunne formand Brian Valentin Kruse fortælle, at 2018 var præget af stabilt fiskeri.

– Der er landet for 34,5 mio kr på Læsø i 2018 – en tilbagegang på 6,5 mio kr. I forhold til året før. Men for medlemmerne af den lokale fiskeriforening blev det til landinger på 28 mio kr. En fremgang på næsten 2 mio kr., lød det blandt andet fra Brian Valentin Kruse.

Han nævnte også, at discard forbuddet trådte i kraft ved årsskiftet.

– Landingspligten er nu fuldt ud implementeret. Så husk nu at tage alt med ind og skrive i PO-dagbogen.

Han sluttede af med at nævne, at Læsø Fiskeriforening i år deltager på DanFish messen i Aalborg til oktober. Sammen med Læsø Fiskeindustri og Læsø Turist- og erhvervsforening.

Formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen, kunne i sit indlæg fortælle, at der var tilfredshed med de seneste tre års omsætning i dansk fiskeri.
– Men om det fortsætter, skal jeg ikke kunne sige. Der er desværre mange ting, der trækker i den anden retning. Blandt andet Brexit, som kan betyde, at danske fiskere kan miste adgangen til britisk farvand. Det vil så betyde et hårdere pres på dansk farvand – herunder også jomfruhummer fiskeriet, sagde Svend-Erik Andersen blandt andet i sit indlæg.
Du kan læse meget mere om Læsø Fiskeriforenings generalforsamling i næste nummer af Fiskeri Tidende.
Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...