Stabilt år for Læsø-fiskerne

Medlemmerne af Læsø Fiskeriforening har oplevet en fremgang på næsten 2 mio kr.
af Claus Kirkegaard
08 apr 2019

Læsø Fiskeriforening afholdt lørdag den 6. april deres generalforsamling. Her kunne formand Brian Valentin Kruse fortælle, at 2018 var præget af stabilt fiskeri.

- Der er landet for 34,5 mio kr på Læsø i 2018 - en tilbagegang på 6,5 mio kr. I forhold til året før. Men for medlemmerne af den lokale fiskeriforening blev det til landinger på 28 mio kr. En fremgang på næsten 2 mio kr., lød det blandt andet fra Brian Valentin Kruse.

Han nævnte også, at discard forbuddet trådte i kraft ved årsskiftet.

- Landingspligten er nu fuldt ud implementeret. Så husk nu at tage alt med ind og skrive i PO-dagbogen.

Han sluttede af med at nævne, at Læsø Fiskeriforening i år deltager på DanFish messen i Aalborg til oktober. Sammen med Læsø Fiskeindustri og Læsø Turist- og erhvervsforening.

Formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen, kunne i sit indlæg fortælle, at der var tilfredshed med de seneste tre års omsætning i dansk fiskeri.

- Men om det fortsætter, skal jeg ikke kunne sige. Der er desværre mange ting, der trækker i den anden retning. Blandt andet Brexit, som kan betyde, at danske fiskere kan miste adgangen til britisk farvand. Det vil så betyde et hårdere pres på dansk farvand - herunder også jomfruhummer fiskeriet, sagde Svend-Erik Andersen blandt andet i sit indlæg.

Du kan læse meget mere om Læsø Fiskeriforenings generalforsamling i næste nummer af Fiskeri Tidende.

Value cannot be null. Parameter name: mediaItem

Flere Nyheder