Infodag i Hvide Sande: Sådan bliver du skipper på eget dæk

Det kræver en tidlig indsats, hvis vi skal sikre, at flere unge mennesker investerer i eget fartøj.

Måden dansk fiskeri har udviklet sig på gennem de seneste år betyder, at man i langt højere grad skal formå at synliggøre over for de unge fiskere, hvordan de på sigt kan blive skipper på eget dæk.

For tiden hvor et fiskeskib gik i arv fra far til søn er langsomt løbet fra os. Derfor består en stor del af arbejdet med at sikre et godt generationskifte i dansk fiskeri også i, at man får synliggjort meget tidligt for de unge, at der er muligheder i dansk fiskeri. Og netop dette var formålet med et arrangement i Hvide Sande onsdag formiddag. 
Her var 15 elever fra fiskeriskolen i Thyborøn inviteret til at høre mere om, hvilke muligheder der er for finansiering, hvis man går med drømmen om at købe et fartøj.

Dagen startede med en rundvisning på fartøjet RI344 Mikkel Louise, der er ved at blive bygget på Vestværftet. 
Herefter præsenterede Ove Kristensen fra Vestværftet hvilke tanker man gør sig når man bygger nye fartøjer. 
Thomas Nymark fra Ringkøbing Landbrugbank forklarede lidt om bankens overvejelser når de udlåner penge og afslutningsvist forklarede Mogens Jepsen hvilke muligheder der er for at søge støtte som ung førstegangskøber. 

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...