Ny afdelingschef på Fiskeriskolen

Claus Henry Hansen bliver ny afdelingschef på Fiskeriskolen i Thyborøn

Pr. 1. juni 2019 tiltræder Claus Henry Hansen som ny afdelingschef på Fiskeriskolen i Thyborøn.

Claus Henry Hansen har mere end 23 års erfaring fra erhvervsskolesystemet, hvor han primært har arbejdet med levnedsmiddeluddannelser samt kommunikation og marketing. Siden 2004 har han været leder på Uddannelsescenter Holstebro – dels af en pædagogisk afdeling og dels af en kommunikationsafdeling.

Claus Henry Hansen er allerede et kendt ansigt på Fiskeriskolen, idet han i 2016 tiltrådte stillingen som uddannelsesleder og siden november 2018 har fungeret som konstitueret afdelingschef. Han har med andre ord et ganske godt indblik i, hvad stillingen indebærer.

– Jeg glæder mig utrolig meget til at fortsætte de gode takter, der allerede er slået an her på Fiskeriskolen. Det er en skole i god drift og med mange spændende udviklingsmuligheder, og jeg ser bestemt også gode muligheder for, at jeg kan få lov at byde ind med noget innovativt og nytænkende og sætte mit præg på tingene, lyder det fra Claus Henry Hansen.

 

Står stærk ved rorpinden

Fiskeriskolen er en del af EUC Nordvest, og her fra er der fuld tiltro til, at Claus Henry Hansen vil være en gevinst – både for Fiskeriskolen og for fiskerierhvervet.

– Claus har i konstitueringsperioden vist, at han har evnerne og lysten til at løfte den store udfordring, det er, at lede så speciel en skole som Fiskeriskolen. Fiskerierhvervet er et unikt erhverv, som vi skal værne om. Erhvervet er, som mange andre, udfordret af, at det i øjeblikket kan være vanskeligt at få tiltrukket nok unge til faget – til trods for, at der er særdeles gode muligheder for at få både læreplads og job. Samtidig har vi en udfordring i form af Brexit, der ligger lidt som en mørk sky i horisonten, da vi endnu ikke ved, hvilken indflydelse det vil få på det fremtidige fiskeri i Nordsøen, siger direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest:

– Jeg er dog sikker på, at vi med Claus ved rorpinden står stærkt i forhold til at imødegå alle udfordringer. I en stilling som Claus’ er der behov for en tæt dialog og hyppig kontakt med erhvervet – både på organisatorisk niveau, men også med skippere og fiskere rundt omkring i havnene. Og Claus er god til at snakke med folk. Han har en rigtig god forståelse for de udfordringer, branchen står overfor, han er visionær og idérig i forhold til at fremtidssikre Fiskeriskolen, og så kan han lide at komme rundt i landet og møde erhvervet. Han har hele pakken, og jeg er således helt tryg ved at overlade roret til Claus.

I kølvandet på Claus Henry Hansens tiltræden som afdelingschef, vil der ske en en mindre omstrukturering i afdelingen. Blandt andet vil Susanne Poulsen fremadrettet komme til at varetage funktionen som stedfortræder for Claus Henry Hansen, når han er ude af huset.