Spørg nu fiskeriet inden havmølleparkerne placeres

Fiskeriet bør indgå i planlægningen af nye områder til havmøller, lyder det fra DFPO

Foto: Fiskeri Tidende

Interessen for grøn og klimavenlig energi, skabt af havmøller, er ganske stor blandt politikerne.

– Vi har en klimaminister, en statsminister og en formand for socialdemokratiet, der siger: Vi skal bare have nogle havmøller. Når Statsministeren siger, vi vil have tre, så vil socialdemokraterne have to mere, og Statsministeren siger så: Vi har egentlig undersøgt 12 mere, derude i Nordsøen, sagde Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, da han forleden gæstede generalforsamlingen i Hanstholm Fiskeriforening.

Men placeringen sker ikke altid lige hensigtsmæssigt. For fiskepladser er i fare, og dem bliver der ikke taget hensyn til, når de første planer lægges frem for placeringen. Det vil Danmarks Fiskeriforening gerne have ændret på. Derfor har foreningen opfordret til en dialog forud for selv placeringen, hvor der tænkes fiskepladser med ind blandt de hensyn man tager.

– Der er nogen ting, man ved, der foregår til søs. Man kender sejlruter, man kender bundforholdene, men man tager ikke med i betragtning i de overordnede rammer, hvor der kan laves vindmølleparker, at der faktisk er fiskeriområder, der skal tages hensyn til. Det kommer til sidst, sagde Svend-Erik Andersen.

Derfor har DFPO også henvendt sig til Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt med et ønske om, at fiskeriet spørges tidligt i processen, så sammenfald med gode fiskepladser kan undgås. For når først koordinaterne er sat, så er det svært at rykke med dem.

– Vi savner grundlæggende, at der tages hensyn til vores erhverv, lød det fra Svend-Erik Andersen.

 

 

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...