Vellykket skibsdåb i Thyborøn

Vejret viste sig fra den pæne side, da L654 Pia Glanz fredag blev navngivet på Thyborøn havn
af Helle Kristensen
30 sep 2019

Familie, venner, kollegaer, forretningsforbindelser og nysgerrige sjæle havde fundet vej til nordsøkajen i Thyborøn, hvor det nybyggede skib efter en kort prøvetur lagde til kaj ved middagstid fredag.

Traditionen tro blev flasken smidt mod skibets stævn af John Cristensens kone Pia, der gennem årene har lagt navn til adskillige fartøjer

Det første skib John Christensen købte tilbage i 80’erne blev døbt Pia Glanz og siden da, har John med jævne mellemrum skiftet sine skibe ud. Fælles for alle skibe er dog, at de har båret navnet Pia Glanz L654 og hører til Thorsminde havn. 

Som medejere på det nye skib står også to yngre fiskere; Brian Kjærgaard Jensen, der ligeledes var medejer på det forrige skib, og fisker Jannich Christensen, der i en alder af blot 23 år, har valgt at takke ja til muligheden for at blive medejer. 

Skibet der kan veksle mellem trawl og flyshooting har endnu ikke været i brug. Planen er at det nybyggede skib fremadrettet skal fiske fra Thyborøn. 

Med en længde på 33 meter og en bredde på 9,4 meter, er det ikke sandsynligt at Pia Glanz L654 nogensinde ligger til kaj i Thorsminde, selvom skibet egentlig er hjemmehørende her.  Det nybyggede skib er ganske enkelt for stort.  
For at opnå størst effektivitet er det muligt at veksle mellem almindelig trawl og flyshooting på det nye skib.

Læs mere om:

Flere Nyheder