Besøg Fiskeristyrelses side om Brexit

Fiskeristyrelsen er klar med side, hvor de deler informationer om Brexits konsekvenser for fiskeriet

Deadline for Brexit nærmer sig, og i den forbindelse har Fiskeristyrelsen lavet en side, hvor du kan finde oplysninger om, hvordan det kommer til at påvirke dansk fiskeri.

Du finder siden lige her. 

Siden vil blive opdateret, når vi ved, om der kan indgås en aftale i år eller ej. Du kan derfor med fordel holde øje med siden i den kommende tid.

For lige nu forhandler EU og Storbritannien fortsat om en Brexit-aftale og dermed også om, hvilke regler der kommer til at gælde for fiskeriet. Frem til 31. december 2020 følger Storbritannien EUs fiskeriregler, og der må fiskes i britisk farvand, men om det er tilfældet efter nytår er uvist. Målsætningen er at få færdiggjort forhandlingerne inden jul, sådan at nye regler vil kunne træde i kraft den 1. januar 2021. 

Det er dog uvist, om det vil lykkes, hvorfor der er risiko for et såkaldt ’hårdt Brexit’, altså uden en aftale på fiskeriområdet. I tilfælde af et hårdt Brexit vil danske fiskere ikke havde adgang til at fiske i britisk farvand fra 1. januar 2021.

Læs også mere om Brexit på Udenrigsministeriets hjemmeside

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...