Tiltale mod 10 personer i den såkaldte kvotesag

10 personer og to virksomheder er i dag blevet tiltalt af SØIK - Særlig Økonomisk og International Kriminalitet

Statsadvokaten for SØIK – Særlig Økonomisk og International Kriminalitet – har i dag valgt at rejse tiltale mod 10 personer i den såkaldte kvotesag for overtrædelse af kvotekoncentrationsreglerne. En revisionsvirksomhed og en advokatvirksomhed er ligeledes tiltalt i sagen, skriver SØIK i en pressemeddelelse.

– Efter en omfattende efterforskning har SØIK fundet grundlag for at rejse tiltale for forhold, der bygger på en forudsætning om, at en enkelt fisker har erhvervet fiskekvoter gennem en række selskaber, der stod registeret som ejet af stråmænd, når han ikke længere selv kunne erhverve flere fiskekvoter på grund af reglerne. Det er vores vurdering, at han er den eneste, der reelt har haft med driften af selskaberne at gøre, og at direktørerne i selskaberne alene har fungeret som stråmænd,« siger Per Fiig, der er fungerende statsadvokat for SØIK, ifølge pressemeddelelsen.

Anklagemyndigheden nedlægger i sagen påstand om bødestraf samt om konfiskation af lige knap 232 mio. kr.

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget store mængder stenbidere

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget...