Fiskemarkedet er fortsat stabilt

Corona eller ej - Der er fortsat god afsætning af fisk på nordjyske auktioner

Mange havde nok frygtet, at nedlukningen af Nordjylland og den fortsatte nedlukning rundt omkring i verden, ville betyde, at fiskemarkedet endnu engang ville tage et dyk, som det skete i foråret.

Men både Skagen Fiskeauktion og Hirtshals Fiskeauktion melder at markedet er stabilt, og at priser, såvel som mængden af fisk der afsættes, ser fornuftig ud.

Edvin Jensen der er auktionsmester hos Skagen Fiskeauktion fortæller, at der er godt gang i salget på auktionen, og umiddelbart er det kun de fisk, der normalt afsættes til restaurationer og spisesteder, der har taget et lille prisdyk.

– Markedet er ikke så slemt, som vi kunne have frygtet. Salget af konsumfisk til forarbejdningsvirksomhederne er stort set upåvirket. Til gengæld opnår vi knap så gode priser på de dyre fiskearter, men helt overordnet tegner der sig et positivt billede lige nu, lyder det optimistisk fra Edvin Jensen.

Samme billede tegner sig i Hirtshals, hvor auktionsmester Karsten Brovn Pedersen også melder, at selvom markedet ser anderledes ud, og de dyre fiskearter har taget et prisdyk, så er der alt i alt positive takter i salget af fisk.

– Vi oplever lige nu et anderledes marked end normalt, og det er primært på de dyre fisk, vi ser en prisændring, men lige nu er det ikke noget, der giver anledning til bekymring, lyder det fra Karsten Brovn Pedersen.

Han opfordrer til, at fiskehandlerne endnu engang bruger lejligheden til at introducere deres kunder for de fiskearter, som det ellers primært er restauranter og spisesteder der opkøber. For med en stabil afsætning af fisk følger også et stabilt marked

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...