Regeringens nye indkøbspolitik kan komme fiskeriet til gode

Regeringen vil spare CO2 ved at fjerne kød fra de statslige kantiner

Regeringen vil spare CO2 på deres indkøb, og det har den konsekvens at cirka 85.000 offentligt ansatte, fremover kan se frem til to kødfrie dage om ugen.

Nicolai Wammen forklarede under et pressemøde torsdag formiddag, at den nye madplan i de statslige kantiner er et forsøg på at gøre Danmark endnu grønnere.

I alt udleder det offentlige med sine indkøb fire millioner ton drivhusgasser i Danmark og otte millioner ton uden for landets grænser. Og det er altså denne mængde, man ønsker at nedbringe med den nye indkøbspolitik.
Regeringen har endnu ikke lavet beregninger på, hvor meget CO2 man vil spare ved at indføre vegetariske dage i de statslige kantiner.

Udover at indføre kødfrie dage, er der ligeledes lagt op til, at der maksimalt må serveres oksekød eller lammekød én gang om ugen.
Med den nye indkøbspolitik i baghovedet bliver det derfor ganske interessant, at se nærmere på hvor stort et klimaaftryk de forskellige proteinkilder har.  For som det fremgår af vedhæftede tabel, er vildtfanget fisk og muslinger oplagte alternativer til kød i de statslige kantiner.