Storbritannien og Norge har landet en aftale om 2022

En netop indgået aftale mellem Storbritannien og Norge er også godt nyt for de danske fiskere

Fra nytår får de britiske fiskere igen adgang til norsk farvand, og de norske fiskere får igen adgang til britisk farvand.

Det er konsekvensen af, at Storbritannien og Norge nu er blevet enige om vilkårene for fiskeriet i 2022.

Det skriver netavisen thefishingdaily.com.

Over for mediet udtrykker Mike Park, der er adm. direktør i The Scottish White Fish Producers Association stor glæde over aftalen.

– Vi er utrolig glade for, at vi fra 1. januar igen må fiske i norsk farvand, selv om det selvfølgelig afhænger af, hvor hurtigt man kan få licenserne på plads, siger Mike Park.

Her og nu får aftalen ikke den store betydning for de danske fiskere, men hvis man ser lidt længere frem, så er det godt nyt for dansk fiskeri, at Storbritannien og Norge nu er nået til enighed.

Det vurderer Michael Andersen, der er chefbiolog ved Danmarks Fiskeriforening.

Han forklarer, at det ved forhandlingerne mellem EU og Norge om fordelingen af kvoter for både 2021 og 2022 har været en udfordring for EU, at man ikke har kunnet tilbyde Norge kvoter i britisk farvand.

– Det har gjort, at det er blevet nogle dyre aftaler for de danske fiskere, for Norge har ikke været meget for at afgive kvoter i norsk farvand, når man ikke har kunnet tilbyde dem kvoter i britisk farvand til gengæld. Man kan håbe, at det her gør forhandlingerne lidt nemmere næste år, og at det kan komme de danske fiskere til gavn, siger Michael Andersen.