Nye regler for eksport af danske fiskevarer til Storbritannien

Der er nye regler på grund af Brexit

Er du eksportør af danske fiskevarer til Storbritannien skal du være opmærksom på, at der nu gælder nye regler som følge af Brexit. Det oplyser Fiskeristyrelsen.

Partier af danske fiskevarer, som ønskes eksporteret til Storbritannien, skal fra 1. januar 2021 ledsages af en såkaldt fangstattest, som det allerede kendes fra eksport til andre lande udenfor EU, fx Norge. Ved eksport til UK skal alle partier af fiskevarer ledsages af egen fangstattest.

Hent fangstattesten, som skal udfyldes, stemples og underskrives og derefter sendes via email til Fiskeristyrelsens Fiskerimoniteringscenter på IUU@fiskeristyrelsen.dk sammen med partiets handelsoplysninger. Her efter udstedes den endelige fangstsattest. Udstedelse af attesten koster 305 kr. De virksomheder, som rekvirerer fangstattester hos Fiskeristyrelsen, bliver oprettet som debitorer og faktureres en gang om måneden.

Læs mere om eksport af varer til Storbritannien på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Mulighed for år til år fleksibilitet

Meddelelse om straksregulering nr. 12 - 2024 om mulighed for år til år fleksibilitet på fartøjsniveau fra 2023 til 2024 og for 2025 til...

Mulighed for år til år fleksibilitet

Meddelelse om straksregulering nr. 12 - 2024 om mulighed for år til år fleksibilitet på...