Skrubbefiskeriet i top på Ringkøbing Fjord

Så store mængder af skrubber i Ringkøbing Fjord, at det vækker undren hos fiskerne

Der er fuld fart på fiskeriet efter skrubber i Ringkøbing Fjord og sådan har det været de sidste to måneder. Og meget tyder på, at der også i det nye år vil være større forekomster, end fiskerne er vant til at kunne hive op af fjorden.

De pæne mængder og priser som i gennemsnit ligger rundt ved de 14 kroner kiloet, har da også fået flere end normalt til at deltage i fiskeriet efter skrubber. I øjeblikket ligger antallet af fartøjer som leverer til Danske Fiskeauktioner i Hvide Sande på mellem 30 – 40 stykker.

Bl.a. fiskeskipper Erik Jensen havde forlede 250 kilo på auktionen i Hvide Sande, som blev solgt til en pris af 13,80 per kilo:

– Det er flere år siden, fiskeriet efter skrubber i Ringkøbing Fjord har været så godt, som det har været de sidste par måneder. Det startede omkring november, hvor vi kunne konstatere, at der var mange skrubber at fange. Vi har ikke tidligere set det mønster vi ser nu, hvor der er pænt med skrubber over hele fjorden, lyder det blandt fiskerne på Lyngvig Havn, som ikke tør komme med et bud på årsagen til de mange skrubber.

Også makkerparret Mathias Ågerstrøm og Andreas Frydendahl fra Mamrelund deltager i fiskeriet efter skrubber.

– Vi er afsted, så snart vi kan få det til at passe. Der er jo gode penge at hente lige i øjeblikket. Sidst havde vi 500 kilo i 70 garn. Nu skal garnene så lige klares op, så de er klar til at blive byttet ud med det hold, der står til fiskeri, lyder det fra Mathias Ågerstrøm, som går på fiskeriskolen i Thyborøn

Mulighed for år til år fleksibilitet

Meddelelse om straksregulering nr. 12 - 2024 om mulighed for år til år fleksibilitet på fartøjsniveau fra 2023 til 2024 og for 2025 til...

Mulighed for år til år fleksibilitet

Meddelelse om straksregulering nr. 12 - 2024 om mulighed for år til år fleksibilitet på...