Det første MADMØDE blev en stor succes

Der var fisk på programmet, da det Midt- og Vestjyske initiativ Madmødet blev afviklet for første gang

MADMØDET er et projekt, der har været i støbeskeen igennem flere år. Og i sidste weekend blev det allerførste madmøde afviklet med stor succes.

I løbet af fire dage, blev der  over hele midt- og Vestjylland sat spot på nogle af de allerbedste råvarer som landsdelen har at byde på. Knap 100 arrangementer fordelt ud i hele landsdelen var i dagene fra den 27. maj til den 30. maj med til at synliggøre det hav af fødevarer, der produceres i Midt- og Vestjylland. Og selvfølgelig var der også konsumfisk på menuen.

 

27. maj – På rundtur i Fødevareland

Både politikere, organisationer og beslutningstagere var inviteret på rundtur i fødevarelandet. Her skulle de introduceres for det ypperste Midt- og Vestjyllands madproducenter har at byde på. Og deltagerne startede dagen på kajen i Thyborøn hvor både fiskere og elever fra fiskeriskolen var klar til at tage imod dem. Tamme Bolts Altje Postma lå til kaj sammen med skoleskibet Athene, hvilket skabte den perfekte kulisse for arrangementet.
Besøget gav anledning til en snak om fiskeri, og deltagerne fik også en rundtur på Altje Postma, før turen gik videre til andre fødevareproducenter i Midt- og Vestjylland. 

 

28. Maj – Whisky og fisk

Fredag var der også fisk på menuen. Her havde Konsumfisk i samarbejde med Stauning whisky og Ringkøbing Skjern Erhvervsråd slået dørene op til et arrangement, der skulle forene den mageløse havtaske med vestjysk whisky. Og selvom det ikke var den mest oplagte kombination, så blev det en bragende succes. Omkring 40 deltagere fik mulighed for at smage og opleve kokken Jesper Krabbes kulinariske udskejelser over bål. Og det blev en oplevelse ud over det sædvanlige, da den bramfri kok flamberede havtaske i whisky til 2000 kroner per flaske.

 

29. maj – Det’ bare mad i Hvide Sande

Lørdag stod Ringkøbing Skjern Erhvervsråd sammen med Konsumfisk og Holmsland Klit Turistforening for et arrangement på havnen i Hvide Sande. Her sørgede Jesper Krabbe endnu engang for, at der var mad til alle. Det var et åbent arrangement hvor både lokale beboere, turister og folk der generelt var nysgerrige på fiskeri, fik mulighed for at smage på fisken og mærke stemningen på havnen. Gode lokale råvarer kombineret med udsigt til fiskekuttere satte den perfekte ramme for en hyggelig snak på kajen.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...