Fokus på bæredygtighed

FN markerer 8. juni som World Ocean Day for at fejre livet i havene
af Claus Kirkegaard
08 jun 2021

I dag, tirsdag d. 8. juni er det World Ocean Day.

En dag, som FN markerer for at fejre livet i vores have, men også for at fremhæve vigtigheden af ​​at beskytte havene og livet under overfladen. 

Og her spiller MSC en vigtig rolle i forhold til bæredygtigt fiskeri.

- World Ocean Day den 8. juni er en vigtig dag, fordi det giver anledning til, at vi tænker over, hvordan vi benytter os af havets ressourcer på en bæredygtig måde. Overfiskeri er en alvorlig trussel mod havets biodiversitet og produktivitet. MSC tilbyder et alternativ til de forbrugere, der ønsker at bidrage til bæredygtigt fiskeri ved selv at tage et aktivt valg, siger Linnéa Engström, MSC programdirektør for Skandinavien og Østersøregionen. 

Mere end 400 MSC-certificerede fisk over hele verden er allerede førende inden for bæredygtigt fiskeri, fordi de følger MSC’s standard for bedste fiskeripraksis. Dette svarer til ca. 15 procent af verdens fangster. 

Her er Danmark og dansk fiskeri med helt fremme i førerfeltet med mere end 80 procent af det danske fiskeri MSC-certificeret. Langt størstedelen af dansk fiskeri er forvaltet gennem EU's fælles fiskeripolitik og dermed er der ikke overfiskeri i Danmark.

Næsten alle MSC-certificerede fiskere har såkaldte betingelser knyttet til deres certificering. Betingelserne har til formål at forbedre fiskerierne yderligere og sikre, at de lever op til nyeste viden.

 

Læs mere om:

Flere Nyheder