EU vil anlægge sag mod Storbritannien

Efter blot to en halv måned har Storbritannien brudt Brexit-aftalen, og det får nu konsekvenser

Der gik blot to en halv måned, før briterne måtte erkende, at de ikke var i stand til at overholde den aftale, der blev indgået om Brexit i december.

Og frem for at gå i dialog med EU om problemerne, meddelte den britiske brexit-minister David Frost i sidste uge, at Storbritannien nu udskyder den tidsfrist, der er afsat for, hvornår britiske virksomheder skal overholde kravene for kontrol af eksempelvis hakket kød, dyr og planter.

Den udmelding har nu fået EU til at tage de første skridt mod at anlægge sag mod Storbritannien. For Storbritannien vælger ikke selv, hvilke dele af en aftale man vil overholde. En aftale er en aftale, og hvis man ikke er i stand til at overholde en aftale, skal løsningen på dette findes i fællesskab.

Defor besluttede Europa-Kommissionen med opbakning fra EU-landende at tage først skridt til at indlede en juridisk sag mod Storbritannien, for brud på den aftale, der trådte i kraft for knap tre måneder siden.

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at få ministeren...

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj...