God dag fra kutter Annika

På Kim Petersens Facebook kan man følge med i, hvilke fisk han hiver ombord, og afgive en bestilling

For Kim Lykke Petersen, der fisker med RS 73 Annika, er Facebook ikke blot et oplagt værktøj til at dele video og billeder fra sit liv som fisker. Det er også hans afsætningskanal. For Kim Lykke Petersen sælger sin fisk fra kajen, og hans Facebook-side fungerer som bestillingsliste for kunderne. Via Facebook kan kunderne afgive deres bestilling, og hvis fiskeriet går til held, får de besked om, at de kan hente deres bestilling, når kutteren kommer i havn.

Men det er ikke kun de kunder, der køber fisk hos Kim Lykke Petersen, der har glæde af fiskerens Facebook. Kim Lykke Petersen har med Facebook-siden RS 73 Annika – Bønnerup Strand efterhånden opbygget en stor skare af følgere. Over 7000 synes godt om siden, og lidt over 10.000 Facebook-brugere følger den. Og reaktionerne fra følgerne giver Kim Lykke Petersen energi til arbejdet.

– Det giver så meget energi til arbejdet at opleve de mange positive tilkendegivelser, som jeg får fra kunderne, og dem, der følger os på Facebook. Folk synes, det er spændende at følge mig på Facebook og se, hvordan jeg driver fiskeri. Og den autenticitet, der ligger i at handle den friske fisk, der er fanget samme nat direkte hos fiskeskipperen falder rigtig godt i tråd med det, som mange forbrugere efterspørger. Jeg hygger mig med mit arbejde, og det giver en kæmpe frihed, at jeg ikke er afhængig af så mange udefrakommende faktorer, lyder det fra Kim Lykke Petersen. 

Men Kim Lykke Petersen driver ikke Facebook-siden uden hjælp. Faktisk er hans Facebook efterhånden blevet et helt familieforetagende.

– Der skal ikke herske nogen tvivl om, at uden min dejlige kones hjælp kunne det her slet ikke lade sig gøre. Det er Vita, der primært tager sig af kommunikationen med kunderne, for det kræver enormt meget arbejde. Og mine drenge er også rigtig søde til at hjælpe til med salget fra kajen, når vi kan få det til at passe sammen. På den måde har min Facebook-side også udviklet sig til noget, som alle i familien er en del af, og det giver os nogle rigtig gode oplevelser sammen, fortæller Kim Lykke Petersen.

Du kan følge RS73 Annika – Bønnerup Strand

Eksperter anbefaler at afskaffe særligt fradrag for erhvervsfiskere

Ekspertgruppe anbefaler i en ny rapport, at fradrag ved påbegyndte havdage for erhvervsfiskere bør afskaffes

Eksperter anbefaler at afskaffe særligt fradrag for erhvervsfiskere

Ekspertgruppe anbefaler i en ny rapport, at fradrag ved påbegyndte havdage for erhvervsfiskere bør afskaffes