Rasmus Prehn drømmer om at danmark bliver frontløber inden for plantebaserede fødevarer

Det er win win for alle, hvis danskerne skærer ned for kødet og følger de klimavenlige kostråd

Danskerne skal skære ned på rødt og forarbejdet kød. Flæskesteg og stegt flæsk skal begrænses til et festmåltid hvert halve år, og der skal skrues op for produktion af plantebaserede alternativer.

Sådan lyder budskabet fra Rasmus Prehn når han i et interview i FødevareWatch  sætter ord på de politiske ambitioner for udvikling af fødevareproduktion i Danmark.

Rasmus Prehn ser nemlig gerne, at Danmark bliver absolut verdensførende inden for plantebaserede fødevarer, fortæller han i interviewet.

I sidste ende skal det ikke alene styrke Danmarks position som forgangsland, men kan også spare samfundet for milliarder. Ifølge en rapport der er udarbejdet af institut for Fødevarer- og ressourceøkonomi ved Københavns Universitet, vil det nemlig spare samfundet for op til 12 milliarder, hvis danskerne følger de udgivne klimavenlige kostråd. En sundere livsstil vil nemlig resultere i færre livsstilssygdomme.

Du kan læse interviewet med Rasmus Prehn her