Danmark står skulder ved skulder med Frankrig og EU i strid om Brexit

Debatindlæg af fiskeriminister Rasmus Prehn (S)

I Fiskeritidende møder jeg som fiskeriminister den 8. november kritik fra Venstres Torsten Schack Pedersen under overskriften ”Minister svækker EU-samarbejdet”.

Jeg takker for engagementet fra Venstre, men må melde rent hus forbi på kritikken.

Torsten Schack Pedersen kritiserer, at vi fra dansk side ikke bakker op om Frankrig, der er i en aktuel strid med Storbritannien om fiskeriet efter Brexit.

Den anke kan jeg fuldstændig mane i jorden. Vi har fra dansk side støttet Frankrig i forhold til at kræve en løsning, der sikrer adgang for franske fartøjer til britiske farvande. Danmark står skulder ved skulder med Frankrig.

Det har jeg også selv meddelt til EU’s fiskeriministre på det rådsmøde i Luxembourg, hvor sagen var på dagsordenen. Og jeg kan afsløre, at den franske udenrigsminister, Le Drian, efterfølgende har takket Danmark for solidariteten i dette vigtige spørgsmål.

Solidariteten mellem EU’s medlemslande i forhold til at få Brexit-aftalen ført ud i livet er nemlig afgørende.

Jeg er som ansvarlig minister hver dag optaget af, hvordan vi styrker og fremtidssikrer dansk fiskeri, så der fortsat er gode arbejdspladser i vores havne, og friske, bæredygtige fisk på de danske middagsborde.

Men vi er udfordrede lige nu af blandt andet Brexit og tilstanden i Østersøen.

Derfor er jeg glad for, at have engagerede og dygtige kolleger i Folketinget, som Torsten Schack Pedersen selv, der ønsker at samarbejde om at finde løsninger.

Solidariteten mellem EU’s medlemslande var, hvad der sikrede os en solid Brexit-aftale på fiskeriområdet. Og det er denne solidaritet der skal sikre, at vi i EU på fiskeriområdet står stærkt i at kræve, hvad der er blevet lovet os i Brexit-aftalen.

Fra dansk side har vi selv gang i en svær diskussion med Storbritannien om den fortsatte adgang til at fange tobis og sperling i britiske farvande. Det er et vigtigt fiskeri for Danmark, der både bidrager til jobs på havet, i havnen og i forarbejdningserhvervet.

Her har vi opbakning fra de andre lande i EU. For i EU står vi samlet. Det ved jeg også, at jeg og Torsten Schack gør, i arbejdet for at finde bæredygtige og langsigtede løsninger for dansk fiskeri.

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke kun var formanden, som endte med at forlade foreningen...

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke...