CO2-afgift: Venstre med krav om fornuftig løsning for fiskeriet

Regeringens udspil til en CO2-afgift er for hård ved det danske fiskeri, mener Venstre

Der bør tages væsentlig mere højde for udfordringerne for dansk fiskeri i den endelige aftale om en grøn skattereform, mener Venstre.

Efter regeringens oplæg til skattereformen, hvor de vil pålægge fiskeriet en afgift på 750 kr. pr. ton SCO, mener Venstres fiskeriordfører, Torsten Schack Pedersen, at “man skal kende fiskeriets økonomi dårligt, hvis man tænker, at det ikke bliver noget problem”.

Det siger han ifølge Altinget, hvor han fortsætter: 

– Vi kommer til at kæmpe for en række krav ved forhandlingsbordet. Ét af dem er en mere fornuftig løsning for fiskeriet, og de muligheder skal vi nu afsøge.

Han forklarer, at han endnu ikke har den rigtige løsning, men at partiet er åben for mange forslag.

Det kan både være et fradrag, en øget omstillingsstøtte eller undtagelse fra afgiften, fortæller ordføreren, der særligt er bekymret for risikoen for lækage til udlandet ved regeringens udspil.  

– Man kan komme i mål med Danmarks klimaambitioner, hvis danske fiskere sejler til Sverige og tanker brændstof, men det giver jo ingen mening i det globale klimaregnskab. Og ambitionen er, at vi skal finde på grønne løsninger, som andre lande får lyst til at kopiere.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...