Brev: Informationsbrev med lempelser på vej til kamerafartøjer

Tvivl omkring fase 2 af kameraprojektet får Fiskeristyrelsen til at sende supplerende informationsbreve til fiskerne

Gælder de ti ændringer i kameraprojektet, som Danmarks Fiskeriforening og fiskeriminister Rasmus Prehn før sommeren blev enige om? Det gør de, forsikrer Fiskeristyrelsen, som derfor på opfordring af Danmarks Fiskeriforening, nu sender supplerende informationsbreve til fiskerne.

Usikkerheden omkring, hvad der gælder, skyldes, at den nye aftale ikke stod nævnt i de første breve, som kamerafartøjer har modtaget fra Fiskeristyrelsen. Det undrer fiskerne, for var det ikke aftalen?

I det nye informationsbrev lister Fiskeristyrelsen de ti ændringer op og forsikrer, at det selvfølgelig er gældende.

– Fiskeristyrelsen vil understrege at de 10 ændringer til monitoreringsprojektet er gældende, ligesom bekendtgørelsen om elektronisk monitorering af visse fartøjer i Kattegat. De 10 ændringer vil desuden fremgå af fartøjsmonitoreringsplanen, som hvert fartøj får udarbejdet i forbindelse med kameraprojektet i Kattegat, lyder det i brevet, som er underskrevet af direktør for Fiskeristyrelsen, Nanna Møller.

Det er bl.a. Danmarks Fiskeriforening, som har opfordret Fiskeristyrelsen til hurtigt at handle på usikkerheden.

– Vi har haft en god dialog med Fiskeristyrelsen, som har handlet hurtigt i sagen. Det er godt, at de reagerer – ingen skal være i tvivl om, at lempelserne selvfølgelig gælder, siger Jacob Handrup, der er chefkonsulent for Fiskeriforvaltning og Fiskeriregulering i Danmarks Fiskeriforening. 

De første skulle gerne have modtaget det nye brev fra Fiskeristyrelsen, og flere er på vej. Fartøjer, der har deltaget i fase 1 af kameraprojektet i Kattegat, vil modtage en opdateret fartøjsmonitoreringsplan, så den også afspejler den nye aftale.