Kim Kær Hansen fylder rundt

23. maj fylder formand for Klintholm Havn Fiskeriforening og tidligere næstformand i Danmarks Fiskeriforening Kim Kær Hansen 60 år

Kim Kær Hansen er født 23. maj 1963 i Næstved, men da fiskeriet var det, som han ville, så blev Klintholm Havn hans udgangspunktet.

Hele livet har han været omgivet af vand, og derfor giver det også god mening, at Kim Kær Hansen i vinteren 1979 til 1980 i en alder af 16 besluttede sig for at blive erhvervsfisker.

Først kort som bundgarnsfisker, så garnfisker. Begge dele i Klintholm Havn. 

 

Fiskeriet

Som garnfisker havde han egen båd, og senere sejlede han på sin fætters nybyg. Endnu senere i fortællingen om fødselaren fra Møn lyder det, at de to fætre solgte deres garnbåde for at gå sammen om en trawler.

– Vi fiskede primært i Østersøen efter de arter, der var mulighed for at fange der. Men vi havde da nogle afstikkere til Kattegat en sjælden gang, siger Kim Kær Hansen.

I dag er der ikke meget erhvervsfiskeri tilbage i Østersøen, og fødselaren ernærer sig heller ikke længere som erhvervsfisker. Til gengæld har han ikke lagt det maritime helt bag sig, da han nu arbejder som havnefoged i fire havne i Vordingborg Kommune.

 

Kæmper for Østersøen

Udover sit arbejde som havnefoged er Kim Kær Hansen formand for Klintholm Havn Fiskeriforening og en del af hovedbestyrelsen i Danmarks Fiskeriforening. I perioden 2004 til 2022 var Kim Kær Hansen også næstformand i Danmarks Fiskeriforening, og tidligere har han været konstitueret formand for foreningen.

I forbindelse med sit bestyrelsesarbejde i Danmarks Fiskeriforening har fødselaren fra start været involveret i arbejdet med Østersø AC’en, der er en arbejdsgruppe, som rådgiver politikere og beslutningstagere om fiskeri i Østersøen.

– Der kan jeg være med til at skabe noget indflydelse og rådgive politikere om, hvad der er gode og dårlige idéer, inden det bliver til politiske beslutninger, forklarer fødselaren.

 

Stille og roligt

Formanden fra Klintholm Havn har ikke de store planer for fejringen af den runde fødselsdag.

– Selve dagen kommer til at foregå stille og roligt, så må vi se, hvad jeg finder på senere, siger han.

Privat er Kim Kær Hansen gift med Lykke, og sammen har de to sønner på henholdsvis 29 og 34 år.

Fiskeri Tidende og Danmarks Fiskeriforening ønsker Kim Kær Hansen et stort tillykke med den runde fødselsdag.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...