Dansker i spidsen for de liberale i EU-forhandlinger om trawlforbud

Asger Christensen (V) er blevet udpeget som forhandler for den liberale gruppe i vigtige fiskeriforhandlinger med Kommissionen

Foto: Venstre

Europa-Kommissionen vil forbyde fiskeri med bundslæbende redskaber i 30 procent af EU’s havareal.

Det fremgår af en handlingsplan, som Kommissionen fremlagde for en måned siden.

Forslaget er blevet voldsomt kritiseret fra flere sider, fordi det vil få store negative konsekvenser for fiskeriet over alt i Europa, hvis man indfører forbuddet.

En af modstanderne er Venstres medlem af Europa-Parlamentet Asger Christensen, som nu er blevet udpeget som forhandler på vegne af de liberale partier i parlamentet, der er samlet i gruppen Renew Europe.

– For mig er det helt afgørende, at det her kommer til at handle om udvikling frem for afvikling. Debatten om trawlfiskeri er meget unuanceret. Når man nævner ordet trawl, så tror mange – også mange af mine kolleger – at det er en stor kasse, man slæber hen over havbunden. Det er det jo ikke længere. Der er sket en enorm udvikling i trawlfiskeriet, siger Asger Christensen. 

– Hvis trawlfiskeriet virkelig ødelagde biodiversiteten i havet, så kan man da også undre sig over, at fiskerne bliver ved med at trawle på de samme fiskepladser, for så burde der jo ikke være nogen fisk tilbage, siger han.

Asger Christensen forventer ikke, at Kommissionens forslag bliver til virkelighed.

– Der var stor modstand i fiskeriudvalget, da vi fik oplægget for nogle uger siden. Venstresocialisterne og De Grønne syntes, det var en vildt god ide, men alle andre var imod. Jeg er også overbevist om, at Ministerrådet hælder det ned ad brættet, siger han.  

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...