Forhøjelse af MAF-rationen for kuller i Skagerrak og Kattegat

Meddelelse om straksregulering nr. 51 - 2023 om forhøjelse af MAF-rationen for kuller i Skagerrak og Kattegat

Idet det skønnes, at den til MAF-rationsfiskeri afsatte mængde af kuller i Skagerrak og Kattegat ikke kan opfiskes med de nuværende rationsmængder, forhøjes de fastsatte MAF-rationer jf. reguleringsbekendtgørelsens § 102.

Jf. § 91 i Reguleringsbekendtgørelsen må fartøjer, der ifølge Fiskeristyrelsens Fartøjsregister ejes direkte eller indirekte af en eller flere bierhvervsfiskere, højst fiske, medbringe og lande 1/3 af fartøjsrationerne for alle arter. For torskefiskerier gælder dog, at fartøjerne må fiske, medbringe og lande halve fartøjsrationer.

Kuller i Skagerrak og Kattegat

Med virkning fra den 1. oktober 2023 og indtil videre er det tilladt at fiske, medbringe og lande følgende mængder kuller pr. kvartal:

Fartøjer under 6 meter

     250 kg

Fartøjer på 6 meter og under 9 meter

     500 kg

Fartøjer på 9 meter og derover

      750 kg

Denne meddelelse er udstedt i medfør af reglerne i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris bekendtgørelse nr. 1193 af 26. september 2023 om regulering af fiskeriet § 17.

Meddelelsen træder i kraft den 17. november 2023 og er gældende til og med 31. december 2023 med mindre andet meddeles.

Biolog: Ålegræs alene kan ikke redde havet

Har man oversolgt idéen om ålegræs som redningsplanke? Ja, lyder svaret fra en biolog, der opfordrer til at få styr på udledningen af næringsstoffer

Biolog: Ålegræs alene kan ikke redde havet

Har man oversolgt idéen om ålegræs som redningsplanke? Ja, lyder svaret fra en biolog, der...