Udgiver bog om torskefiskeriet i Hvide Sande

Tre tidligere Hvide Sande-fiskere udgiver en bog om dengang, det var sjovt at fiske efter torsk med garn fra Hvide Sande

Christian Nielsen, Peter Nielsen og Ole Tang, som tilbage i 1970´erne og 1980´erne fiskede fra Hvide Sande, har skrevet en bog om garnfiskeriets udvikling i Hvide Sande fra 1967 til 2003 med fokus på fiskeriet efter torsk.

Bogen hedder ”Folk og torsk – Hvide Sandes klondike”.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

For mens det er småt med landinger af torsk til Hvide Sande i disse år, fordi torsken i Nordsøen er rykket længere mod nord, var situationen en helt anden tilbage i 70´erne og 80´erne. Dengang fiskede mellem 60 og 70 kuttere fra Hvide Sande med garn efter torsk på Nordsøen.

Bogen indeholder et stort antal billeder fra fiskeriets storhedstid, som de tre forfattere har fået adgang til på Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Bogen bliver trykt i et oplag på 300 bøger og vil kunne købes i Bog & Idé i Ringkøbing, Fiskeriets Hus i Hvide Sande og Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg.

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget store mængder stenbidere

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget...