Nye regler for fritidsfiskeres brug af redskaber i salt- og ferskvand

En ny ændringsbekendtgørelse om rekreativt fiskeri i salt- og ferskvand samt redskabsfiskeri mv. i ferskvand er trådt i kraft

Tejner. Foto: Fiskeri Tidende

En ny ændringsbekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om rekreativt fiskeri i salt- og ferskvand samt redskabsfiskeri mv. i ferskvand er trådt i kraft 1. januar 2024

De nye regler betyder ændrede krav til de redskaber, som anvendes i saltvand og ferskvand.

Ændringerne betyder blandt andet, at der stilles nye krav til indretning af ruseredskaber som benyttes i saltvand, bl.a. montering af udslipshuller i redskaberne, så de ikke længere kan tilbageholde ål.

Desuden fastsættes en nærmere definition af de tejner og multitejner som fritidsfiskere må benytte. Definitionen medfører en begrænsning, som indebærer, at der fremover kun må benytte én af de såkaldte multitejner, som er et effektivt redskab med en serie af forbundne kamre til at fange bl.a. hummer med.

For ferskvand er der blevet indført nærmere regler og definition af de tejner som bruges til krebsefangst. Desuden er perioden med garnforbud i søer blevet ændret, så der fremover ikke må anvendes garnredskaber i søer fra den 15. marts til og med den 31. maj og fra den 1. juli til og med den 31. august.

Du kan læse bekendtgørelsen her: BEK nr. 1653 af 08/12/2023

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet

Nordjyske borgmestre bakker op om fiskeriet

De nordjyske borgmestre glæder sig over, at miljøminister har kasseret udskældt rapport om trawlfiskeriet