Tillykke! Et nyt kuld fiskere er nu udklækket fra North Sea College

Fredag blev der uddelt Blå Bevis på skolen i Thyborøn

Et nyt kuld fiskere er klar til bølgen blå. Foto: Fiskeri Tidende

Skal dansk fiskeri bestå, så kræver det, at der hele tiden kommer nye fiskere til. Og netop derfor var smilene store fredag 2. februar, hvor 22 unge fiskere fik bevis på, at de nu er uddannede erhvervsfiskere.

Her var der Blå Bevis på North Sea College i Thyborøn, hvor de nye fiskere blev fejret med lykønskninger, en god frokost og selvfølgelig fine taler.

Uddannelsesleder Peter Schyum Jensen roste dem for på rekordtid at gå fra at være unge banditter til halvvoksne mænd.

Formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen tog også ordet med en stor tak – og tre gode råd om at holde ud i medgang og modgang, drømme stort og tænke nyt.

Fiskeriminister Jacob Jensen (V) havde ikke mulighed for at deltage til Blå Bevis, men han havde sendt de nye fiskere en hilsen, hvor han appellerede til samarbejde og lovede, at han ville arbejde for at forenkle reglerne i fiskeriet.

Også fra Lemvig Kommunes borgmester, forstanderen på Skipperskolen og direktøren i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd lød der et stort tillykke.

Endelig fik formand for Danmarks Pelagiske Producentorganisation ordet, samt æren af at uddele prisen som Årets Unge Fisker. Den gik til Mike Hjort Samuelsen.

Stort tillykke til Mike – og til alle de nye fiskere!