Vestjysk Bank håber at se masser af fiskere på Fiskerikonferencen

Foto: Vestjysk Bank

Fredag 2. februar står den på fiskerikonference på Restaurant Isværket i Lemvig.

Her vil der i år være fokus på den rapport, som Fiskerikommissionen offentliggjorde før jul. Det er en rapport, som ventes at danne grundlaget for en politisk aftale om fremtidens fiskeri i Danmark.

Vestjysk Banks administrerende bankdirektør, Jan Ulsø Madsen, håber, at masser af fiskere og andre med tilknytning til eller interesse for fiskeriet vil møde op og deltage i konferencen.

– Der plejer at være rigtig god opbakning til konferencen, og det håber jeg, at der vil være igen i år, så vi kan få en alsidig debat, siger Jan Ulsø Madsen.

Rapport med fokus på grøn omstilling

Han konstaterer, at der i Fiskerikommissionens rapport er stort fokus på den grønne omstilling af fiskeriet.

– Det er helt naturligt, for selvfølgelig skal fiskeriet også tage del i den grønne omstilling. Jeg noterer mig, at kommissionen blandt andet lægger op til, at den grønne fiskeristøttepulje forlænges, siger Jan Ulsø Madsen.

– Som bank ser vi også meget positivt på det, når vi får henvendelser fra fiskere om grønne tiltag, men det er klart, at det ikke kun skal være miljømæssigt bæredygtigt – det skal også være økonomisk bæredygtigt, siger han.

Ro og vished

Jan Ulsø Madsen glæder sig generelt over, at man fra politisk side har udvist så meget interesse for fiskeriet, at man har fået en kommission til at udarbejde en fyldig rapport med anbefalinger til fremtidens fiskeri i Danmark.

I fiskeriet er der et stort håb om, at anbefalingerne vil munde ud i en langsigtet politisk aftale, som skaber ro om fiskeriet, og det er et håb, som den vestjyske bankdirektør deler.

– Ro og vished om rammebetingelserne er ikke kun vigtigt for fiskerne. Det er også vigtigt for os, der skal finansiere fiskeriet. Derfor kan jeg kun bakke op om, at der bliver lavet en langsigtet politisk aftale, så vi undgår for mange pludselige ændringer i rammevilkårene i de kommende år, siger Jan Ulsø Madsen.

Forhåbentlig falder renten

Om tingenes tilstand i fiskeriet siger Jan Ulsø Madsen, at han fornemmer, at det går OK for tiden.

– Med de kvoter, der er lagt op til for det nye år, synes jeg sådan set, at det ser fornuftigt ud. Vi er generelt trygge ved fiskeriet, og vi er også ved at have afsluttet de sager, der har været om kompensation for Brexit, og de ophugninger, der er blevet foretaget i den forbindelse. Det giver noget ro, at vi nu ved, hvad der er tilbage, siger han og tilføjer, at han forventer, at vi også snart vil begynde at se faldende renter.

– Der er ingen tvivl om, at toppen er nået, og vores forhåbning er, at vi i løbet af 2024 vil se renten falde med op til trekvart procentpoint, siger Jan Ulsø Madsen.

Fiskerikonferencen arrangeres i et samarbejde mellem Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...