Hvide Sande Fiskernes Fremtid gentænker forretningsmodellen

Med kun 29 større erhvervsfiskere tilbage i Hvide Sande, er antallet af mulige generationsskifter begrænset

Arkivfoto

A/S Hvide Sande Fiskernes Fremtid blev stiftet i 2000 for at fremme generationsskifter i fiskerflåden. I dag står selskabet over for en nødvendig gentænkning af deres forretningsmodel, da ingen har bedt om lån i halvandet år.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

– Der er jo ikke så mange fiskefartøjer tilbage i Hvide Sande, fortæller direktør og fiskeskipper Torben Johansen og bestyrelsesformand, advokat Mogens Jepsen ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Med kun 29 større erhvervsfiskere tilbage i Hvide Sande, er antallet af mulige generationsskifter begrænset. Selskabet, som består af 60 aktionærer inklusive lokale banker, har derfor oplevet økonomiske tab og afsluttede 2023 med et underskud på 365.000 kroner.

Optimisme trods alt

En konference til august skal vurdere nye muligheder for at sikre fremtidens fiskeri i Hvide Sande. Udfordringer som vindmøller og boreaktiviteter presser fiskeriet, men Torben Johansen er optimistisk omkring nye fiskemetoder og arter.

– Men jeg er overbevist om, at der fortsat vil være fiskeri fra Hvide Sande. Det drejer sig om at se de nye muligheder. Det kan være nye arter af fisk, og det kan være andre måder at fiske på. Den omstilling skal vi fortsat være med til at støtte, lyder det fra Torben Johansen.

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden...