Ny fiskerikommissær i EU skal sikre fremtidens bæredygtige fiskeri

Europêche glæder sig over udsigten til en dedikeret fiskerikommissær

EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen har forpligtet sig til at udnævne en fuldtids fiskerikommissær. Foto: EU-parlamentet

EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen har forpligtet sig til at udnævne en fuldtids fiskerikommissær i sin næste periode. Dette skal sikre fremtidige generationers velstand gennem bæredygtigt fiskeri.

Europêche glæder sig over denne nyhed og håber, at den nye kommissær vil skabe balance mellem biodiversitetsbeskyttelse, bæredygtig ressourceudnyttelse og fødevaresikkerhed.

– En kommissær for fiskeri er fundamental, men det er lige så vigtigt at placere fødevareproduktion og fødevaresuverænitet højt i Kommissionens struktur på vicepræsidentniveau. I en politisk virkelighed, hvor reduktion af afhængigheder fra tredjelande står højt på dagsordenen, giver dette kun mening, udtaler Siger Javier Garat, formand for Europêche, i en pressemeddelelse.

Europêche er det repræsentative organ for fiskere i EU og repræsenterer omkring 45.000 fartøjer, 80.000 fiskere og tæller 16 medlemsorganisationer fra 10 europæiske lande.

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden...