Skagen Havn åbner dørene: Få indblik i bæredygtighed i praksis

Skagen Havn præsenterer sin bæredygtighedsstrategi, der inkluderer en række praktiske tiltag for at reducere miljøpåvirkningen

Foto: Skagen Havn

Tirsdag 3. september kl. 16.30 åbner Skagen Havn dørene for en enestående mulighed for at få indblik i, hvordan en af Danmarks vigtigste havne aktivt arbejder med bæredygtighed og omsætter FN’s verdensmål til konkrete handlinger.

Arrangementet giver interesserede mulighed for at se, hvordan Skagen Havn tager ansvar for miljøet og integrerer bæredygtighed i deres daglige drift.

I løbet af eftermiddagen vil Skagen Havn præsentere sin bæredygtighedsstrategi, der inkluderer en række praktiske tiltag for at reducere miljøpåvirkningen.

Program med mange punkter

Deltagerne vil blandt andet kunne få indblik i, hvordan havnens landstrømsanlæg bidrager til at reducere emissionerne fra store fiskefartøjer og krydstogtskibe.

Derudover vil Skagen Circle blive præsenteret – et innovativt projekt, hvor spildevand fra fiskeindustrien forvandles til en værdifuld ressource.

Som en del af rundvisningen vil deltagerne også få mulighed for at opleve den ny miljøcertificerede Havnebygning, hvor NOx-off tiltagene spiller en central rolle. Disse tiltag benytter havnens veje og tagflader til at fjerne skadelige stoffer fra skibenes og bilernes udstødning – et konkret eksempel på, hvordan grøn teknologi kan gøre en forskel.

Vejen til en grønnere fremtid

Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål til havnens repræsentanter og se det avancerede udstyr, som anvendes i det daglige arbejde med at gøre Skagen Havn til en grønnere og mere bæredygtig havn.

Arrangementet finder sted både indendørs og udendørs, så påklædning efter vejrforholdene anbefales. Efter den spændende rundvisning vil Skagen Havn byde på en forfriskning, hvor der bliver tid til yderligere dialog og refleksion.

Praktisk information:

  • Mødested: Havnevagtvej 30, 9990 Skagen
  • Tid: 16.30-18.30
  • Tilmelding: Senest 28. august (Tilmelding nødvendig – klik her)
  • Bemærk: Ruten er ikke egnet for gangbesværede.