Havmiljøvogterne hædret med EU’s Greening Award

30.000 danske frivillige i Havmiljøvogterne har modtaget EU’s Greening Award for deres indsats for renere have og kyster, skriver havneguide.dk

Prisen uddeles af det europæiske kystvagtfællesskab og anerkender projekter, der engagerer offentligheden i bæredygtighed.

Indsats siden 2006

Siden 2006 har Havmiljøvogterne, som er en del af Søværnets indsats, samlet affald og rapporteret oliespild langs danske kyster. Med flere end 30.000 frivillige er initiativet den største danske indsats for renere havmiljø.

Den 27. juni modtog de prisen foran projekter fra Frankrig, Litauen og Sverige.

Admiral Henrik Ryberg, øverste ansvarlige for Havmiljøvogterne, glæder sig over prisen og fremhæver den stille indsats fra de frivillige, som hvert år samler 700 tons affald. Birgitte Søby Vagnholm, daglig leder af indsatsen, understreger betydningen af arbejdet i lyset af klimaforandringerne.

Med The Greening Award får Havmiljøvogterne nu internationalt fokus og kan inspirere lignende projekter i andre EU-lande.

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden...