Sommerens fiskeevents

Hvis du er hjemme i Danmark i løbet af sommeren, er der masser af events at besøge

Sommer, sol og mindre regn, det er forhåbentlig vejrudsigten for resten af juli og hele august. Skulle du befinde dig i Danmark i løbet af sommeren og mangle planer, så har de forskellige havne og fiskeriforeninger i landet planlagt en masse sjove begivenheder, der kan underholde store som små.

Her er nogle af de begivenheder, der er med til at sætte fisk og skaldyr i centrum:

Rejefestival i Hvide Sande – 28. juli – uge 30

I Hvide Sande vil det være muligt at komme ombord på nogle af de mange skibe, som hører til i byen ved vestkysten. Der vil være livemusik og masser af kulinariske oplevelser – blandt andet vil der være gode muligheder for at smage på Hvide Sande-rejen. 

Hirtshals Fiskefestival – 1.-3. august – uge 31

I tre dage forvandles Hirtshals til et ægte fiskemekka, hvor der vil være alt fra buffet med alskens lækkerier fra havets spisekammer til smagsprøver, kokkekonkurrence og yderligere en konkurrence om at vinde prisen for årets bjesk.

Hummerfestival Læsø – 3. august – uge 31

På havnen i Østerby på Læsø inviteres der til den helt store kulinariske oplevelse med udgangspunkt i jomfruhummeren. Der vil være mulighed for at komme på besøg hos Læsø Fiskeindustri, smage forskellige retter med jomfruhummer og for at se en kokkekonkurrence, hvor der dystes om at vinde Den Gyldne Jomfruhummerklo

Fiskedagen i Thyborøn – 3. august – uge 31

Fiskeauktion, koncert med Tørfisk, rørefisk, smagsprøver, koncert med Anker og Stjernerne – alt det og meget, meget mere byder de på i Thyborøn, når der inviteres til Fiskedagen. 

Fiskedag i Skagen på Pier 2 – 10. august- uge 32.

Her vil der være mulighed for at få smagsprøver på lokalt fanget fisk og rejer. Der vil også være mulighed for at se og røre lokale fiskearter.

Food Festival i Aarhus – 6.-8. september – uge 36

Tangkrogen i Aarhus omdannes til et stort madmekka, når den traditionsrige Food Festival afholdes i begyndelsen af september. Traditionen tro vil Danmarks Fiskeriforening være til stede for at fortælle om dansk fiskeri og for at uddele masser af smagsprøver på dansk fisk og skaldyr. 

Fisken på Disken i Hanstholm – 13.-15 september – uge 37

Fisken på Disken vil over en hel weekend i september sætte fokus på fisk som en naturlig del af hverdagen. Her hilses de lokale råvarer velkommen ind i køkkenerne.

Miljøministeren skal i samråd om omstridt rapport

En række politikere retter hård kritik af miljøministeren for brug af en rapport om fiskeriet, som forskere kalder fejlbehæftet

Miljøministeren skal i samråd om omstridt rapport

En række politikere retter hård kritik af miljøministeren for brug af en rapport om fiskeriet,...